Ryby
Ryby - właściwości Ryby są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, głownie kwasów omega-3, które posiadają udowodnione pozytywne działanie na układ (...) Ryby - jakie gatunki wybierać?
Ryby - właściwości Ryby są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, głownie kwasów omega-3, które posiadają udowodnione pozytywne działanie na układ (...) Ryby - jakie gatunki wybierać?
Ryby zawierają duże ilości witamin A i E, a także witaminy z grupy B. (...) Warto zaznaczyć, że ryby które znajdują się na końcu łańcucha pokarmowego mają większą zawartość zanieczyszczeń.
Skóra u osób spożywających ryby wygląda znacznie lepiej. O czym pamiętać, przyrządzając ryby? (...) Zbyt wczesne solenie sprawia, że ryba traci znaczną ilość wody, przez co po przyrządzeniu staje...
Danie z rybą Badania wykazały, że dzieci kobiet, które w trakcie ciąży spożywały owoce morza, lepiej radzą sobie na gruncie towarzyskim, mają wyższy iloraz
Ilość ryb w diecie Ryby powinno się jeść 2-3 razy w tygodniu. Szczególnie zdrowe są gatunki morskie, takie jak np. śledź. (...) O tym, w jakiej postaci jeść ryby i jak urozmaicić posiłki przygotowane na ich bazie, opowiada...
Objawy alergii na ryby i owoce morza Symptomy alergii na ryby i owoce morza dotyczą całego organizmu i mogą być bardzo niebezpieczne. (...) Dieta w przypadku alergii na ryby i owoce morza Alergia na...
To pozwala im natychmiastowo dostrzec moment, w którym w ciele ryby uaktywnia się gen odpowiedzialny za białaczkę. (...) W takim momencie ryba staje się prawie biała.
Kwasy tłuszczowe omega-3 są znane ze swych właściwości zdrowotnych. Związki te chronią przed problemami ze wzrokiem, zawałem serca i rakiem. Okazuje się, że nie są to jedyne zalety związane ze spożywaniem tych kwasów. Otóż naukowcy odkryli, że kobiety...
Czy w ciąży można jeść ryby? Jedzenie ryb w ciąży przynosi wiele korzyści. (...) Ma to związek z występowaniem w rybach substancji, które wpływają na rozwój nerwowy.
Jak przygotować rybę, aby zachowała swoje cenne właściwości? Na pytania odpowiada Marlena Świderska, dietetyk.
Wygląd świeżej ryby Kupując rybę należy zwrócić uwagę na kilka cech, dzięki którym unikniemy wyboru nieświeżego produktu. (...) Ostatnim wyznacznikiem świeżości ryby są skrzela, które muszą być intensywnie...
Korzyści z jedzenia ryb Ryby morskie są doskonałym źródłem kwasów omega 3 oraz witaminy D3. (...) Oprócz kwasów i witamin, ryby zawierają również łatwo przyswajalne białka. O zaletach jedzenia ryb, opowiada Marlena Świderska.
Skąd pomysł na skanowanie martwej ryby? (...) Dlaczego ryba zareagowała?
Dietetycy ostrzegają: siegając po rybę kieruj się jej jakością Ryby i owoce morze dostarczają do organizmu wielu potrzebnych substancji odżywczych. (...) Ryba najczęściej trafia do Europy z hodowli w...
Przed podjęciem decyzji o zmianie sposobu karmienia matka powinna zasięgnąć porady lekarza. [1]http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza (...) /ciaza-jak-rozwija-sie-plod-tydzien-po-tygodniu_36179.html.,...